Ultravékony Kenhető Hőszigetelés

Ultravékony Kenhető Hőszigetelés

 

 

Penészképződés és Korrózió elleni védelemmel !

Nem tartalmaz semminemű toxikus anyagot !
Szabadalmazott technológia, fémes és nemfémes felületekre.
Folyékony állapotban forgalmazva, felvitele megegyezik a vízen alapuló festékek felvitelével.

 

USA-ban jóváhagyva az élelmiszerekkel való közvetett kapcsolatra !

Termékismertetés
-40°C – tól -  +125°C - ig használható
4°C – tól - +100°C - ig aplikálható
Egy 3,79 literes csomagolás a javasolt háromréteges aplikáció mellett 14 - 16 m2 felület ultravékony hőszigetelésére elegendő. Valóságos felületben eltérés lehet attól függően, hogy milyen a felület állapota és a felvitel módja.

Tulajdonságai:
• kiváló hőszigetelő tulajdonságok
• excelens korrózió és penészképződés elleni védelem
• könnyen felvihető ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval
• vízen alapuló, színtelen, nem toxikus hatású
• nem gyulékony, nem éghető
• a felület minősége szemmel ellenőrizhető a szigetelésen keresztül is
• kiváló UV és időjárásálló,  jól tapad acélra, aluminiumra, horganyzott lemezre, hegesztett acélszerkezetre, PVC-re, fára, üvegre, betonra, száraz falra, üvegszálas szövetre és sok más felületre
• nagyon gazdaságos termék, hosszantartó megtakarítást biztosít
• mosható tiszta- és szappanos vízzel

Előnyei:
• korróziógátló, beleértve a szigetelés alatti korróziót is, és penészedés elleni védelmet nyújt toxikus anyagelemek nélkül, vékony rétegnél is kiváló hőszigetelő
• hőszigetelő tuljdonságait garantáltan megőrzi egész élettartama alatt
• helytakarékos: az egyes rétegek vastagsága felvitelkor 75 -- 125µm (0.075 – 0,125mm).
• A javasolt három réteg esetében kiszáradás után ez 115-190µm (0,115-0,190mm)
• átfesthető más U.K.H. termékekkel, vagy hagyományos festékekkel
• további rétegekkel fokozható a szigetelő tulajdonság, reális energiamegtakarítás 20-40%
(3 rtg = 4 - 5 cm ; 6 rtg = 8 – 10 cm  hagyományos hőszigetelésnek felel meg !!!)
• csökkenti az égési sérülések veszélyét (felhordás után nem éghető a hőszigetelés)
• ideális csőszigetelő és koróziógátló és egyszerűen felhordható (aplikálható)
• megfelel úgy ipari, mint háztartásbeli felhasználásra
• !!! társasházaknál külön – külön lakásonként is alkalmazható !!!
• hagyományos ragasztott hőszigetelésekkel ellentétben szélszívás esetén nem esik le a falról
• műemlék épületeknél nem változik meg a homlokzat jellege a szigetelés felhordása után

Ulatravékony Kenhető Hőszigetelés előnyei

A Ultravékony Kenhető Hőszigetelő termékek azért kivételesek, mert magukban foglalják a hőszigetelő, antikorróziós és penészedést gátló tulajdonságokat. Ezt a tulajdonságkombinációt a mai piac egyetlen anyaga sem képes teljesíteni.
A piacon jelenleg többféle hagyományos hőszigetelő anyag van forgalomban. Ilyenek pl. a polisztirol, üveg- és kőzetgyapot stb. síkszigetelésre, továbbá polietilén, szintetikus kaucsuk stb. csövek szigetelésére. Léteznek továbbá vékony fóliák és kenhető hőszigetelő anyagok, melyek feladata a hagyományos szigetelések minőségi javítása. Ezen vékonyrétegű anyagok hőszigetelő képessége, hővezetése és hőáramlása elhanyagolható paraméterekkel rendelkeznek. A hőszigetelő feladat majdnem teljes mértékben a hagyományos hőszigetelő anyagra hárul. Ezek a vékony rétegek esetleg részt vállalnak az eredeti szerkezet hőszigetelő tulajdonságának megtartásában.
Ultravékony Kenhető Hőszigetelés az egyetlen forgalomban lévő hőszigetelő anyag, mely ellenáll a hőátadás mindhárom formájának. Továbbá, köszönet víztaszító tulajdonságának, kivételes képességű korrózió- és penészgátló is. Szigetelő képességét megőrzi egész élettartama alatt!!!
Éppen ez a minőségi garancia a gyengéjük a hagyományos szigetelőanyagoknak, mivel szigetelő  hatásuk a légrétegen alapszik. Helytelen szerkezeti megoldások, esetleg elégtelen szellőzés esetében ezen anyagok szigetelő tulajdonsága rohamosan romlik.
A hagyományos csőszigetelő anyagoknál a szigetelő képesség csökkenésén kívül további probléma is jelentkezik, mégpedig az, hogy megjelenik a szigetelés alatti korrózió.
Éppen ezért az Ultravékony Kenhető Hőszigetelő minősége csak nagyon nehezen hasonlítható össze a hagyományos szigetelők minőségével. Ultravékony Kenhető Hőszigetelés-nek olyan sok előnye van, hogy paramétereinek megközelítésére hagyományos szigetelőanyagokból kombinált rendszereket kellene kialakítani. Ultravékony Kenhető Hőszigetelés nemcsak a legkiválóbb szigetelőanyag a piacon, hanem a legolcsóbb is!!!!!

 

Ultravékony Kenhető Hőszigetelés

Ultravékony Kenhető Hőszigetelés tulajdonságai összehasonlítva más hőszigetelő  anyagokkal:
A hőszigetelő anyag minőségét kétféle módon lehet mérni. Ezek az R érték, vagy a hővezetési tényező, k(W/mK). Különböző laboratóriumok e két adat egyikét tesztelik. Mi az általunk javasolt szigetelőanyag mindkét értékének méréseredményét ismertetjük összehasonlításként, és egyben ismertetjük a tesztet végző laboratóriumot is.
Ultravékony Kenhető Hőszigetelő bevonat a teljes kiszáradás, kikeményedés után - 30 tól 60 napig (függ a környezet hőmérsékletétől és nedvességtartalmától), egészen 70% nanoanyagot tartalmaz,
melyet Hydro-NM-Oxide - nek nevezünk.
Más szigetelő anyagok (PUR hab, üvegvatta, polisztirol) levegőbefogadás elvén dolgoznak, majd ez a levegő biztosítja a szigetelést. Idővel megtámadja őket a penész, felveszik a nedvességet, port, s ez a szigetelés minőségének romlásához vezet. Semminemű ellenállást nem biztosítanak a korrózióképződés és vízlecsapódás ellen. Továbbá, ezek a szigetelőanyagok általában gyulékonyak, s ez negatívan hat az egész berendezés gyulékonyságára. A Ultravékony Kenhető Hőszigetelés használata mindezeket a hiánnyosságokat kizárja.
Éppen ezért az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés az egyetlen olyan szigetelőanyag a világon, melynek egész élettertama alatt garantáltak a hőszigetelő tulajdonságai. Ultravékony Kenhető Hőszigetelés, köszönet vékony rétegének, a hőt egyáltalán nem akkumulálja, tehát kizárt az a kellemetlen hatás, ami a többi szigetelőanyagoknál jelentkezik, vagyis, hogy nyáron felmelegszenek és ezt a hőt éjszaka kisugározzák.

 

Nanotechnolnológia és a szigetelés alapelvei

Működése: Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés hőszigetelő komponense a Hydro-NM-Oxide nevű anyag. Hőenergia átvitele a szigetelő rétegen keresztül úgy történik, hogy a gyorsan vibráló melegebb molekulák igyekeznek átadni energiájukat a hidegebb, lassabban vibráló molekuláknak úgy, hogy egyensúlyi helyzet álljon be. Ez a folyamat három módon történhet: vezetéssel, áramlással vagy sugárzással. Ez a három mód egyben fejeti ki az anyag hővezető képességét. Mi termékünk messze a legjobb hőszigetelő anyag, emellett kiváló penész-, korrózió-, illetve rozsda elleni védelmet biztosít, bele értve a szigetelés alatti korrózió ellenit is.

Hőenergia átvitele a mi esetünkben nagyon nehézkes, mivel az anyagrészecskék közötti kötőelemek, melyet a hőátadási utat biztosítanák, nagyon kisméretűek. Az anyagrészecskék térben (háromdimenziós) kötődnek egymással, és a hőátadást sok un. " zsákutca" gátolja. Az anyagban levő levegő és gázok is hővezetők, de a gázmolekulák a matricában Kunds effektusnak vannak kitéve, és ezáltal az energiaátadás szinte lehetetlen .

Sugárzással történő energiaátvitel limitált, mivel a rések kisebbek, mint amilyen tér szükséges a molekulák szabad ütközéséhez. Ezek a rések kissebbek a fény hullámhosszánál is és a molekulák így szilárd szerkezetbe, gyakran egymásba ütköznek. A nanoanyag kivételes szerkezete, sejt-, pórus- és elemrészecskék nagysága nagyon alacsony hőátadási képességet tesz lehetővé. A hősugárzás azért is elenyésző, mert a hőszigetelő anyag mennyisége a felülethez képest nagyon kicsi.
 
Penészképződés elleni speciális tesztelés:
EMSL Analytical, Inc., az egyik legnagyobb tesztelő laboratórium összehasonlította az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés védőréteggel bevont fa mintadarabon és a védőréteg nélküli mintadarabon a penészképződést. Mindkét mintadarabra azonos baktériumot termelő anyagokat fecskendeztek: Pencillium funiculosum, Aspergillus niger, Aureobasidium pullulans és Trichoderma virens. Négy hét után az Ultravékony Kenhető Hőszigeteléssel kezelt mintadarabon semmi, vagy csak helyenként minimális penészedés kezdeti jelei mutatkoztak. A másik darab félületét viszont 100% - ban bevonta a penész.
Az eredmény világosan bizonyítja, hogy a Ultravékony Kenhető Hőszigetelő termékek ellenállnak mindennemű penészképződésnek.
Tesztet az EMLS Analytical, Inc., an AIHA akreditált laboratóriumában végezték, mely megfelel az amerikai ASTM D 5590 sz. anyagtesztelő szabványnak: " Standard tesztelési módszerek a bevonatok penészedés elleni védelmének gyorsított 4 hetes tesztje" és a ASTM G 21 sz. szabványnak: " Standard módszerek a szintetikusan polimerizált anyagok penészedés elleni védelmének meghatározására".
Ultravékony Kenhető Hőszigetelés gyorsított antikorrózió tesztje.

 

Tesztelő módszer: GM9450P gyorsított antikorrózió teszt
Miért választottuk ezt a módszert?
A GM9450P gyorsított antikorrózió teszt fejlett ciklikus módszer, melyet eredetileg a General Motors cég fejlesztett ki és ma preferált tesztelő módszere az amerikai tengerészetnek és rengeteg iparágnak.
Ahhoz, hogy a laboratóriumi teszt hasznos legyen, pontosan követnie kell a feltételezett valóságos korózió lefolyást. Így gyorsan segíti elő a helyes anyag-, bevonat- és csomagolásválasztást. Ezért fontos, hogy a laboratóriumi teszt szimulálja a valóságos terhelést. Olyan tesztelő módszer, technika vagy berendezés, mely nem szimulálja pontosan a valóságos helyzetet, nem adhat helyes eredményt.
A GM9540P sok nagyon igényes korróziókeltő környezetet tud szimulálni, s ez megkönnyíti a kíván környezet megválasztását. A gyorsított teszt népszerűsége nagyon megnőtt, mert a eredmények helyesen tükrözik a reális tárgyak reális környezetbeni viselkedését. Tesztelési ciklusok reálisan követik a valós környezeti változásokat, melyben a tesztelt tárgy létezik. Gyors változások az egyes ciklusok között segítik a tárgyak gyorsított elhasználódását, mely valóságban csak évek alatt játszódna le. GM9540P az autóipar, nehézipar és az USA hadseregének standard antikorrózió tesztjévé vált.
Teszt erdményei:
Tesztet végeztek a védőréteggel el nem látott acél mintadarabon, és Ultravékony Kenhető Hőszigetelő anyaggal bevont darabon. A nem védett mintadab felületét már az első ciklus után 100%-ban rozsda vonta be, míg az Ultravékony Kenhető Hőszigetelő anyaggal bevont darabon rozsda 24 ciklus után sem mutatkozott. Sikeres korrózióellenálló terméknek számít az, amely 8 ciklus után is rozsdamentes marad.
A tesztet független akreditált laboratórium: Assured Testig Services végezte, mely antikorróziós tesztekre specializálódik: www . assuredtestingservices . com

 

A szigetelés alatti korrózió

A probléma definíciója: A szigetelés alatti korrózió multimilliárdos probléma, mely károsítja a drága ipari infrastruktúrát. E miatt kell tervezni a berendezések leállítását ellenőrzés céljából, és e miatt vanak a nem tervezett (üzemzavar ) leállások is. Pontosan arról van szó, ami a címben van: csövek, tartályok és más berendezések szigetelés alatti korróziójáról. Gyakran a korrózió oka éppen a szigetelésben van.
A fő probléma nagyon egyszerű: Az elemek felületei és a szigetelés találkozásánál hőmérsékletkülönbség van. Tekintet nélkül arra, hogy a szigetelés milyen szilárdan van az elemre fogva, a két anyag között mindig bizonyos rés keletkezik és itt jön létre a hőmérséklet lényeges lecsökkenése. Ennek hatására a víz az érintkezési felületre lecsapodik (kondenzál), melynek következménye a rozsda és a korrózió.

 

Mi okozza a szigetelés alatti korróziót?
1. Tudatosítani kell, hogy a "meleg", "hűtött", "forró" vagy "hideg" relatív fogalmak. Ha pl. a csővezeték 200°C nál "forró" és a környezete 100°C, ebben a hőrendszerben "hideg"- nek számít, annak ellenére, hogy normális körülmények között a 100°C "forró". A termodinamika egyik törvénye szerint hőátadás mindig a melegebb tárgyról a hidegebbre történik.

2. A melegebb levegő több párát képes befogadni, mint a hidegebb. Ha a melegebb levegő a szigeteléssel érintkezve lehül, az érintkezési felületen kondenzvíz kiválás keletkezik.

3. A hőátadásnak nem kell kötődnie a légmozgáshoz. A hőenergia anyagon keresztül terjed: fém, szigetelés, levegő stb. Példaként lehet említeni a parthoz közeledő vízhullámot. Amit látunk, az nem a parthoz közeledő víz (ezt a vízen úszó hajóval, vagy úszó farönkkel demonstrálhatnánk, mivel ezek a hullámmal nemcsak lebegnek, hanem a hullám egyben át is siklik alattuk). A hőenergia "hullámai" ugyanilyen formában haladnak az anyagon keresztül és az anyag hőmerséklete a hőatadás sebességének csökkenésével arányosan csökken. Éppen ezért a levegő hőmerséklete a hőforrás közvetlen közelében magasabb, mint a szigetelésnél. Teljesen mindegy, hogy milyen a távolság nagysága a felület és a szigetelés között, ott hőmérséklet különbség mindig lesz. A nedvesség mértéke azonos marad és nem nehéz elképzelni következményét a fémmel való közvetlen kapcsolatban. Korrodálni kezd.

 

Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés hogyan gátolja meg a szigetelés alatti korrózióképződést?
Megoldás: Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés hatékony szigetelés alatti korrózióképződést megakadályozó tulajdonságát kiváló hőszigetelő képességgel egyidejűleg nehéz volt kifejleszteni, de annál könnyebb megmagyarázni:


1. Az anyag viztaszító tulajdonságát hidrofób jellegnek nevezik. A száraz Ultravékony Kenhető Hőszigetelés film 70% -át magas hidrofób jellegű nanokompozitok alkotják. Tekintettel arra, hogy az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés közvetlenül a szigetelendő felületre tapad, a felületet hidrifób jellegű részecskékkel burkolja, melyek folytonosan védik a felületet a nedvességtől, és, semminemű nedvesség, semminemű rozsda vagy korrózió nem keletkezik.

2. Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés közvetlenül kötődik a szigetelendő felülettel. Nem létezik közöttük semminemű, még mikroszkópikus rés a levegő  és ezáltal az oxigén számára sem.


3. Mi több: Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés-ben levő nanokompozitok hidrofób viselkedése még magából a bevonatból is eltávolítja a vizet, s így a csöveknél, vagy más ilyen módon szigetelt berendezéseknél tökéletes nedvességmentesség alkul ki. Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés a sós- illetve más, kontaminált vizet is taszítja. Ezért előnyös az olajfinomítoknál, vontatóhajóknál és további magasan korrózióveszélyes környezetekben is.

 

Ultravékony Kenhető Hőszigetelés

1 gallonos ( 3.79 liter ) kiszerelésben az ára.: 95.000HUF + ÁFA

 

 

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed , akkor gyere el az ALCSIHORGASZHELY-re és beszélgessünk egy kellemeset

horgászás közben , vagy írj egy e-mailt nekem.

( alcsihorgaszhely @ gmail . com , +36 . 30 . 2694950 ) 

 



VISSZA

Kapcsolat

  Cím

5000 Szolnok , Alcsisziget utca 142 - 177.

 

  Telefon

 

+36 . 30 . 2694950

 

  E-mail

 

alcsihorgaszhely @ gmail . com

 

  Nyitvatartás

 

Az ÉV minden napján - 00:00 - 24:00 órában foglalás alapján !!!

Itt kikapcsolódásod közben is PÉNZT kereshetsz !!!